Az Early Access rendszer már megszokott rendszer PC-n, Xbox One-on pedig éppen csak elstartolt, a Nintendo pedig fontolgatja a bevezetését, mind Wii U-n, mind 3DS-en. A japán cég eddig azért zárkózott el előle, "mert nem akarnak pénzt kérni az ügyfelektől azért, ami nem teljesen kész."

A Nintendo az E3 alatt Nindies at Home program keretében kiadta kilenc független program egy-egy kis részét. A letöltők a játékot annak teljes megjelenésekor egy hónapon keresztül 15%-os kedvezménnyel tudják majd megvásárolni.

Damon Baker, a Nintendo of America indie fejlesztőkkel való kapcsolatokért felelős vezetője elmondta, "hogy nincs semmi bejelentinvalónk egyelőre, de azt elmondhatom, hogy mindig keressük az új opciókat és lehetőségeket, így bármi előfordulhat. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog, hogy tudatában vagyunk a jelentőségének. Lehetnek előnyei, de ez egy nagyon érzékeny téma. Te sem kérnél pénzt olyan dologért, ami nem kész."

nindies-at-home.jpg

Az Early Acces rendszerének egyfajta bétatesztként kellene funkcionálnia, még a teljes megjelenés előtt: "Ki kéne bogozni a csomókat, a szerver töltési időket, azoknak a dolgoknak a gondjait, melyek az elsődleges élményt nyújtják a teljes verzió startja után." -- közölte Baker.