• Egyre több az olyan háztartás, ahol több Switch konzolt is tartanak
  • A Nintendo szerint ilyen téren még van lehetőség a növekedésre

Története eddigi legsikeresebb üzleti évén van túl a Nintendo, miközben a Switch is szárnyal, hiszen közel 30 millió konzol került a boltokba az elmúlt egy esztendőben. Ez azt jelenti, hogy akár már ebben a naptári évben meglehet a bűvös 100 millió, és ami igazán érdekes, hogy nemcsak azok vásárolják a hibrid masinát, akik még egyáltalán nem tartanak otthon belőle.

nintendo-switch-ujabb-forras-allitja-hogy-erkezik-az-erosebb-modell.jpg

A Nintendo elnöke, Furukava Suntaró elmondta, hogy egyre több háztartásban tartanak több Switch konzolt, az ilyesfajta növekedésben pedig fontos szerepet játszott a kizárólag hordozható formában használható Switch Lite megjelenése is.

"Az elmúlt üzleti évben a Switch eladások nagyjából 20 százaléka olyan háztartásokba történt, ahol már volt legalább egy konzol. A jövőben arra számítunk, hogy ez a fajta kereslet tovább nő majd. Ami pedig a régiókat illeti: Ázsiában jelentős növekedést mutattak az eladások, de úgy hisszük, hogy Európában és az Egyesült Államokban is várható még komoly növekedés a keresletben" – mondta Furukava.

Utóbbit a Nintendo előrejelzései is alátámasztják, hiszen az április 1-jén indult üzleti évben 25,5 millió konzolt terveznek eladni, újabb erős évnek néz tehát elébe a gyártó.