A Jagged Alliance sokak, sokunk kedvence volt, és szinte érthetetlen, hogy miért került ebek harmincadjára ez a nagyszerű széria. Sajnos a legutóbbi próbálkozások, mint a Jagged Alliance: Back in Action és a Jagged Alliance: Flashback egyenesen szégyenletesek voltak, és legfeljebb arra jók, hogy megtépázzák a franchise renoméját. Nos, most felcsillant valami kis fény az alagút végén.

A Nordic Games ugyanis bejelentette, hogy megvásárolta az eddigi jogtulajdonos bitComposer Gamestől a franchise jogait. A svéd kiadó már eddig is aktív volt a felvásárlások terén, hiszen annak idején ők vették meg a JowooD-ot és annak Adventure Company címkéjét, a THQ bedőlésekor hozzájuk került a Darksiders, a Red Faction és az MX vs ATV franchise, az Atari nevű zombitól a Desperadost és a Silvert sikerült kimenekíteni, míg a becsődölt dtp-től is bezsákoltak egy csomó címet, például a Moment of Silence-t.

A mostani felvásárlással egyébként nemcsak a Jagged Alliance került a Nordic Games kezébe, hanem olyan címek is, mint a Panzer Tactics HD, a North and South, a Giana Sisters - Twisted Dreams, a Citadels vagy a Bridge Project. Kíváncsian várjuk mit kezdenek a licenccel a skandinávok – egyszer talán megélünk egy normális Jagged Alliance 3-at is...