Ahogy arról már volt szó, van itt dupla borító, maga a magazin a Fable 2-vel érkezik, mellette találhattok egy kartont, amin rajta van a Viva Pinata 2-t felvonultató borítóterv és ha megfordítjátok ezen „mellékletünket”, akkor egy EndWar poszterrel lehettek gazdagabbak. De ugye nem csak a borító dupla, DVD-ből is kettő van, az egyik a szokásos Chris féle anyag, a Hitman: Contracts teljes játékunkkal, míg a másikon javítócsomagokat találhattok az XP és a Vista mellé – jól jöhet majd bárhol, bármikor.

A nyár első GurujaA nyár első GurujaA nyár első Guruja

Változások
Tartalom szempontjából is igyekeztünk kitenni magunkért, és idézném is Sasa bevezetőjét, amelyben mindenféle változásokról mesél: „Változunk! Ha nem is rohamléptekkel, de letérünk a kitaposott útról. Évek óta az online-tól féltik a nyomtatott sajtót. A világ trendjeivel szembemenni nem érdemes, ezért változni, változtatni kell! Így volt és van ez a Gurunál is. Az exkluzív cikkek, tesztek, képek és bemutatók az esetek nagy részében eddig is előzték az online sajtót, ettől a számtól kezdve azonban azokat a dolgokat is megpróbáljuk más oldalról megfogni, amikről esetleg már értesülhettek a PC Guru honlapjáról is. (…) A Guru tehát amellett, hogy megmarad mértékadó magazinnak, mostantól megpróbál a piacról teljes képet alkotni, mélyebben, de mindenki számára érthetően tudósítani mindarról, ami a szakmában zajlik.”

Bemutatók
Ezen sorok szellemében készült tehát a júniusi Guru, melynek bemutató rovatában megismerkedhetek az Electronic Arts „jó” és „rossz” oldalával, az újító szellemmel és a rókabőr effektussal, mégpedig két játék, a BattleForge és a Lord of the Rings: Conquest szűrőjén keresztül – mindezt egy sajátos, szembeállító cikk formájában nyújtjuk át nektek.

Hagyományos bemutatóink között szerepel az Alpha Protocol és a Sacred 2 (bár utóbbi annyiban mégsem hagyományos, hogy ]{redenc a fejlesztőknél járt Németországban, kipróbálta a játékot, és személyes gondolatait, élményeit is megosztja a cikk keretein belül), de olvashattok pár új információt az EndWarról, és a remélhetőleg PC-re is érkező Banjo-Kazooie 3-ról. E havi második nagyágyúnk a Viva Pinata 2, exkluzív beszámoló Angliából, ahová a magyar sajtóból a PC Gurus Stökinek sikerült egyedül kijutni, cikkünkben lerántjuk a leplet a nagyszerű folytatásról, és kiderül, hogy mivel lesz több ez a játék, mint a zseniális első rész. A nagy cikkeink ezzel persze még nem érnek véget, Grath szintén külföldön járt, és megtudott mindent a Fable 2-ről, méghozzá személyesen Peter Molyneuxtól - erről nyolc oldalon olvashattok magazinunkban.

A nyár első GurujaA nyár első GurujaA nyár első Guruja

Tesztek
Ismertető rovatunkban a Mass Effect az etalon, tíz oldalas gigacikkel jelentkezünk, amiben a hagyományos teszt mellett olvashattok szerkesztői másvéleményeket, érdekes fejlesztői információkat, és még egy interjú is vár rátok, hogy a hihetetlenül szép bolygóbemutatónkról ne is beszéljünk.

Emellett fókuszba helyeztük a játékfejlesztést, érkezik ugyanis a magyar készítésű Crusaders: Thy Kingdome Come (tesztel és interjúval), aminek apropóján Stöki áttekinti a magyar játékfejlesztés történelmét, ]{redenc kolléga pedig arról elmélkedik egy cikk keretén belül, hogy vajon minek köszönhető rengeteg játék meglehetősen alacsony színvonala (elég ha csak az elmúlt hónapok értékeléseit nézitek végig…). A Mass Effect és a Crusaders mellett teszteltük a Lost Planet: Extreme Condition – Colonies Editiont, az Iron Mant, a Warhammer: Mark of Chaos - Battle March kiegészítőt, a Trackmania United Forevert, a felettébb bénácska Bus Simulator 2008-at, és az ÜberSoldier II-t (alias Crimes of War).

Gondolatébresztőnkben tíz éves jubileumot ünneplünk, a Nosztalguruban pedig a magyar játékfejlesztéshez kapcsolódóan a C64-es, szöveges szerepjátékos időkbe tekintünk vissza.

A nyár első GurujaA nyár első GurujaA nyár első Guruja

Konzol
A harmadik generációs- és kézimasinákkal foglalkozó rovatunkban olvashattok a Sony Gamers Dayről, azon belül a Killzone 2-ről, a Little Big Planetről, a Resistance 2-ről és a Motorstorm folytatásáról. Teszteltük a Wii Fitet és megnéztük a Boom Blox és a The World Ends with You című játékokat.

Ezen felül minden a régiben: hardver, levelezés és természetesen Külvilág – jó szórakozást hozzá mindenkinek!