Szőllősy Kristóf, alias SteelSaint és Valyon Tamás, vagyis Dzséjt a 2018-as Könyvhéten dedikálnak. Mindkettejüknek jelent meg már műve, Kristóf könyve, az Acélszentek 2016-ban került a boltokba, Dzséjt pedig már több sci-fi antológiában is publikált, a legutóbbi a Távoli Kolóniák címet viselte.

Kristóf könyve egy Budapesten játszódó posztapokaliptikus történet, ami megnyerte az V. Aranymosás Irodalmi Válogató díját. A főszereplője egy gépromboló, Ádám, akinek egy elveszett atomtöltetet kell megtalálnia. Halál és pusztulás övezi útját, mígnem a legvalószínűtlenebb helyről kap segítséget, egyik ellenfelétől... A könyv csupa ismerős helyszínen játszódik: a pesti metróban, Csepelen vagy éppen a Várban, nem sok olyan szerző van, aki saját szűkebb lakhelyének jövőbeli változatába helyezi cselekményét. 

Dzséjt új novellája, ami az "És tényleg léteznek" címet viseli, a Rés a valóság szürke szövetén sci-fi antológiában jelenik meg a Könyvhét alkalmából. A novelláskötet 12 írást tartalmaz, olyan szerzők működtek közre a megalkotásában, mint Bukros Zsolt, Demjén Zsófia, Fedina Lídia, Antal József, Márki István, Szilágyi Zoltán, Toochee, Jobbágy Tibor, Czinkóczi Krisztina, Hegedűs András, Somogyi György és persze ott van még Tamás is. "Ezek az írások kalandosak vagy éppen elgondolkodtatóak, romantikusak vagy filozofikusak – egy a közös bennük: a tudományos háttér. Időben nem visznek messzire, a térben viszont némelyik a valóság határain túlra tekint, és arra keresi a választ, kik is vagyunk és mit is keresünk a világban." -- olvasható a kiadó honlapján szereplő bemutatóban.

Mindkét szerzővel, írónkkal június 9-én, szombaton találkozhattok a Vörösmarty téren. Kristóf az Alexandra standnál (15) lesz megtalálható, délután 17 órától, míg Dzséjt a Főnix Könyvműhely sátrában fog ülni, délután 16 órától negyed hatig. Mindketten megérdemlik az elismerést, menjetek, nézzetek szét az újdonságok között, keressétek őket a helyükön, hiszen olvasni mindig jó és szórakoztató időtöltés.

steelsaint-dzsejt-konyv.jpg