Most a Portal tervezője, Kim Swift döntött úgy, hogy elhagyja anyacégét, a bellevue-i székhelyű Valve-ot, és pár mérfölddel arrébb, a redmonti Artight Gamesnél vállal vezető állást. Ez egy független stúdió, melyet 2004-ben alapítottak. Jelenleg a 2010. elején megjelenő összplatformos Dark Voidon dolgoznak, de nekik köszönhetjük a díjnyertes Crimson Skies: High Road to Revenge című Xbox-játékot is.

A sajtóbejelentés nem fogalmazta meg Kim Swift kisasszony pontos feladatkörét. A hölgy feladata, hogy „olyan új csapatot építsen és vezessen, mely a fejlesztés során olyan játékokat készít majd, amelyek a közönség szélesebb részét fogják meg.”

Természeten Swift is megszólalt: „Sokat tanultam a Valve-nél, és hihetetlen tapasztalatra tettem szert. Ennek ellenére nem tudtam ellenállni a lehetőségnek, hogy a barátaimmal új, innovatív játékokat készítsünk az Airtigthnál.”

Az Airtight elnöke, Jim Deal szerint Kim Swift alkalmazása „egy stratégiai lépés volt, mely lehetővé teszi a cég számára, hogy egy új és szélesebb piac elé tárja termékeit.”