• Készül a Postal androidos változata
  • A játék hírhedt az általa ábrázolt erőszakról
  • A Google nem kívánja terjeszteni a programot
  • A fejlesztőket ez nem érdekli

A Postal című játék egyike azon ’90-es évekből származó címeknek, amik fellendítették a vitákat a videojátékokban ábrázolt és a való életet átszövő erőszak közötti vélt vagy valós kapcsolatról. A program ráadásul társadalomkritikát is megfogalmaz: egy, a mindennapi élet keserűségébe belefáradt ámokfutó férfit irányítva öldökölhetünk benne a nyílt utcán.

A Postalt egy Running with Scissors nevű arizonai stúdió készítette, ami egyébként a játék 1997-es megjelenése óta is az azt övező botrányokból, valamint a két folytatással sorozattá duzzasztott Postal-franchise-ból él. A csapat mostanában a mobilok felé fordult, és nemrég bejelentették, hogy készül a Postal androidos változata. Ugyanakkor a játék, úgy tűnik, nem fog megjelenni a Google operációs rendszerének elsőszámú alkalmazásboltjában.

„Sajnos úgy tűnik, hogy a Postalt visszautasította a Google Play, mert „indokolatlan erőszakot” tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy nem fog csatlakozni a GTA-hoz, a Carmageddonhoz, és a hordányi zombis mobiljátékhoz, amik mind kapatók a Google Play-en.” – írták a fejlesztők a stúdió hivatalos fórumán.

„És bár ez csalódás a számunkra, nem állít meg bennünket abban, hogy a Postalt a kedvenc andoridos szórakozásotokká tegyük. Épp a Humble Store-t, az Amazont és egyéb applikáció-áruházakat nézegetünk. Tudatni fogjuk veletek, hogy mikor készül el a játék és válik Androidon is beszerezhetővé.” – tették hozzá.

Szóval, a Postal így is, úgy is kijön Androidra, akár örül neki a Google, akár nem. Azt pedig, hogy a játékot tényleg bojkottálni kell-e, mindenki döntse el maga.

Postal