• Az NPD Group újabb érdekes piackutatási eredményt tett közzé
  • Az egyes konzolok eladását vizsgálta a forgalmazás 68. hónapjában

Az elmúlt években rengetegszeg írtunk a konzolháborúról: legutóbb pár hónapja, azelőtt pedig egy összehasonlító cikkben emlékeztünk meg az elmúlt másfél évtizedről eredményeiről. A nyolcadik generáció termékei évek óta kaphatóak, így az amerikai piackutató, az NPD Group megvizsgálta azt, hogy az Egyesült Államokban mely konzolokat vásárolták meg a legtöbben. Mat Piscatella elárulta, hogy a forgalmazás 68 hónapjában a PS4 az USA harmadik legjobban értékesített konzolja, előtte a Wii van, az aranyérem pedig természetesen a PS2-t illeti meg.

A szakember szerint a módszertan pontos eredmények publikálását teszi lehetővé, ugyanakkor az talán meglepő lehet, hogy a PS4-et nem az Xbox One követi, hanem a Microsoft hetedik generációs eszköze, az Xbox 360, a One csak az ötödik helyet szerezte meg. A Sony már túl van a 100 milliomodik kiszállított PS4-en (globálisan), ezzel pedig az örökranglista hatodik helyét szerezte meg:

  1. PS2: 155 millió egység
  2. Nintendo DS: 154,02 millió egység
  3. Game Boy: 118,69 millió egység
  4. PS: 112,49 millió egység
  5. Nintendo Wii: 101,63 millió egység

A Sony még legalább másfél éves ciklust tartogat a PS4-nek, hiszen a PS5 legkorábban 2020 őszén jelenhet meg, addig pedig van lehetősége arra a PS4-nek, hogy pár helyet előrébb lépjen a konzolok dicsőségcsarnokában. 

ps4-fastest-selling-650x433.jpg