A League of Legends a világ egyik legnépszerűbb esportja, így a fejlesztő-kiadó Riot Gamesnek elemi érdeke, hogy tiszta körülményeket biztosítson azon játékosoknak, akik úgy döntenek, hogy belevágnak ebbe a játékba, akár szórakozás, akár komolyabb célból. Nos, a LeagueSharp pont ebbe nyúlt bele, ugyanis a szolgáltatásával - amiért komoly pénzt kért, havi 15/50 dollárt - olyan botokat, exploitokat és scripteket árult, amivel csalni lehetett a programban.

Ezt persze a Riot nem nézhette tétlenül, így tavaly nyáron beperelte a LeagueSharpot, arra kérve a bíróságot, hogy az állapítsa meg a cég jogsértő tevékenységét, azt azonnali hatállyal fejezze be és fizessen kártérítést.

A per gyorsan befejeződött, a bíróság a Riot javára ítélt: a LeagueSharpnak 10 millió dolláros kártérítést kell a Riot részére fizetnie, be kell fejeznie a működést, és mindezek mellett, minden általa működtetett oldal kezelését át kell adnia Riot Gamesnek. De ennél sokkal komolyabb az ügy, ugyanis a per előtt a Riot megpróbált megállapodni a LeagueSharppal, akik erre nemet mondtak, viszont elkezdtek személyes és nem publikus információkat terjeszteni egy Riot alkalmazottról, akit meg is fenyegettek saját közösségi oldalán. Ezek után már elkerülhetetlen volt a per, így bizonyítékokat semmisítettek meg, és létrehoztak Peruban egy fedőcéget, abból a célból, hogy elkerüljék a felelősségre vonást. 

Ez nem sikerült, így a LeagueSharip kénytelen volt elismerni a vereséget. Oldalán közlemény jelent meg, amiben bejelentette megszűnését, illetve felhívta a játékosok figyelmét arra, a Riot Games LoL végfelhasználó nyilatkozatában az szerepel, hogy azt a játékost, aki meg nem engedett eszközt vesz igénybe, a Riot Games bannolhatja a League of Legends játékostáborából. És ezt persze ítélet nélkül nem tudták...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!