Minden GTA rajongók nagy álma az, hogy a sorozat eddigi részeiben megismert városokat egy játékban kapja meg, s közöttük szabad átjárást kapjon -- nos, ezt nem csak mi, hanem a sorozatot kitaláló Rockstar is szeretné.

A Rockstar gyártásvezetője, Leslie Benzies a Digital Trends stábjának adott interjújában elmondta, hogy a csapatával egyszer szeretnének egy óriási Grand Theft Autót kiadni, ami tartalmazná az eddigi összes várost, ebbe beleértve egy felújított Vice Cityt is.

Az alapötlet az, hogy a játékosok repülővel kedvük szerint utazhatnának a városok között, küldetéseket teljesítve, vagy egyszerűen csak meglátogatva a kedvenc helyszíneiket egy korábbi epizódból. Az egészet valahogy úgy kell elképzelni, mint ahogy azt a San Andreasban megoldották, mikor CJ-t az egyik megbízása Liberty Citybe vezette.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a következő játék már egy ilyen monstre kiadás lesz, főleg azért mert a fejlesztési kiadások az egekbe szöknének. Mindenesetre jó tudni, hogy a Rockstar is egy óriási, szabadon bejárható világban gondolkodik.