Bár nem mondhatjuk, hogy szárnyaltak az elmúlt években (sőt, a Prey 2 lelövését követően kifejezetten problémás röppályára álltak), így is nagy meglepetést okozott a tegnapi bejelentés, miszerint a Human Head Studios nincs többé. Már csak azért is, mert épp a héten jelent meg legutolsó játékuk, a Rune 2.

Utóbbi kiadója, a Ragnarok Game ráadásul nem is tudott erről, így elég nagyot néztek, amikor befutott a hír.

a-rune-2-kiadoja-sem-tudta-hogy-be-fog-zarni-a-fejlesztocsapat.jpg

"A Human Head Studios bejelentette, hogy bezártak és új stúdiót alapítanak. Ez sokkoló hír számunkra, hiszen több csapat is dolgozik még a Rune 2-n - mi is akkor tudtuk meg ezt, amikor ti" - áll a Ragnarok közleményében.

A helyzet azért is különösen problémás, mert elvileg hosszú távú megállapodás volt a kiadó és a Human Head között, hiszen a jövőben is tervezik támogatni a frissen megjelent játékot. A Ragnarok azonban már elkezdett intézkedni, igyekeznek összerántani egy csapatot, akik képesek lesznek folytatni a munkát - már csak azért is, mert a játék iránti kereslet egyelőre túlszárnyalja a várakozásaikat.

A Human Head dolgozói egyébként nem sokáig voltak munka nélkül, hiszen a Bethesda felkarolta őket, egy új stúdiót alapítva Roundhouse néven.