A Facepunch keményen dolgozik a Rust bővítésén és csiszolásán, egyre több minden kerül be a játékba – és egyre egyértelműbb, hogy a karma mekkora szerepet játszik a túlélésben.

Alig egy hónapja ugye az volt a téma, hogy akárcsak a bőrszín, a testalkat és a kinézet, a péniszméret is véletlenszerűen generálódik, miközben a fejlesztők már a női karaktermodelleken dolgoznak. Nos, a csajok megérkeztek a játékba (Steam Inventory integrációval, kozmetikai cuccokkal, fa- és csontpáncéllal és a freelook móddal egyetemben) – és a génállományba, hiszen mint a legutóbbi fejlesztői naplóból kiderült, ezentúl nemünket sem választhatjuk meg. Gary Newman, az apuka ezt így magyarázta: „Hogy tisztázzunk pár félreértést: amint élesedik [az update], nem lesz választásod, hogy férfi leszel-e vagy nő. Nem vesszük el a választás lehetőségét tőled. Soha nem volt választási lehetőséged. Az, hogy egy női testből egy férfi hangja szólal meg, kevésbé fura, mint mikor egy nyolcéves kisssrác hangja szólal meg egy férfi testből.”

Azt hiszem, számomra a „Nem vesszük el a választás lehetőségét tőled. Soha nem volt választási lehetőséged.” mostantól a Rust mottója.