A Need for Speed Hot Pursuitban bemutatkozott Autolog rövid idő alatt belopta magát a játékosok szívébe, így az EA elhatározta, hogy ezentúl mindegyik NFS-játékban helyet kap ez a közösségteremtő eszköz, így a Shift 2-ben is megtalálható lesz, de némiképp továbbfejlesztett formában.

Az alapfunkció természetesen változatlan marad: értesítést kapunk arról, ha egy barátunk megdöntötte a rekordunkat, majd lehetőséget kapunk visszafoglalni a címünket, illetve ugyanez fordítva is működik. A Shift 2-ben azonban nem csak a köridőről, hanem a pályák egyes szakaszain mért részidőkről és az ellenfelünk verseny közben tanúsított mentalitásáról is adatokat kapunk. Az új, sokkal jobban áttekinthető és felhasználóbarát kezelőfelületen pedig versenytípusok szerint is rendezhetjük az előttünk álló kihívásokat.

Még valami: Új játékképek érkeztek és megtudtuk, hogy aki a Hot Pursuitban használta az Autologot, az a Shift 2-ben két bónuszkocsit kap. Az egyik egy Pagani Cinque Roadster, a másik pedig egy rendőrségi színekkel ellátott Lamborghini Reventon.