• A Sony elárulta, hogy működik a vadonatúj hangrögzítés funkció
  • A felhasználók egy 40 másodperces felvételt tudnak beküldeni zaklatás esetén

A napokban megérkezett a PS4 8.00-s sorszámú frissítése, mely egy vadonatúj, alapvetően PS5-re szánt (de PS4-gyel is kompatibilis) funkciót is tartalmaz. Ez a beszélgetések rögzítésének lehetősége, melynek kapcsán sok félreértés volt, a felhasználók egy része ugyanis attól tartott, hogy a Sony ezzel tulajdonképpen lehallgatja őket. A gyártó azonban most tisztázta a helyzetet, és elmondták, hogy szó sincs ilyesmiről.

a-sony-tiszta-vizet-ontott-a-poharba-a-beszelgetesek-rogzitese-kapcsan.jpg

A funkció lényege az, hogy a konzol automatikusan rögzíti az elmúlt öt percet a voice chatekből (hasonló módon, mint a gameplaynél), és ha valaki zaklatást szeretne jelenteni, akkor ezáltal megteheti. Egy legfeljebb 20 másodperces szeletet lehet majd kivágni, 10-10 másodperc opcionális kiegészítéssel előtte és utána. Ez azonban a felhasználók döntésén múlik, ők nem hallgatnak le vagy monitoroznak semmit.

A Sony természetesen azt reméli, hogy ettől a felhasználók nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat, és hogy ez elrettentő hatással lesz azok számára, akik nem megfelelően viselkednek.