Az idei GamesCom eddigi legnagyobb durranása az első napon leleplezett Remember Me. A cyberpunk akciójátékban egy amnéziás ügynöknő nyomoz a múltja után, miközben mások emlékezetét is megvariálja. A programmal már foglalkoztunk részletesebben, és a következő PC Guru magazinban is lesz róla bemutató cikk.



Amit viszont eddig még nem tudtunk, az az, hogy a 2011-es GamesComon még Adrift címen bejelentett játék miként került a Capcom égisze alá. Nos, mint kiderült, eredetileg a Sonynál volt a projekt, mint PS3-exkluzív, de 2011-ben több címet is töröltek, és valamiért az Adrift is közéjük keveredett. Még szerencse, hogy a francia DONTNOD visszakapta a jogokat, és nekiállhatott új kiadót keresni. Ekkor lépett elő a Capcom, a többi pedig már történelem.

A csapat társalapítója, Oskar Guilbert a GamesIndustrynak elmondta, hogy a Sony eltérő stílusú játékokra akart összpontosítani, és ezért intettek búcsút egymásnak. Ugyanakkor a konzolgyártóval most is jó a kapcsolatuk, utóbbi pedig már minden bizonnyal bánja, hogy átengedte a sikeresnek tűnő, és meglepően jó ötleteket felvonultató programot a multiplatformos Capcomnak. Mi persze csak örülhetünk ennek, hisz így PC-re is kijön a Remember Me 2013 tavaszán.