Az Eidos (korábbi nevén SCi Entertainment) körül már jó ideje lehet hallani olyan pletykákat miszerint hamarosan felvásárolják őket az egyre csak romló gazdasági helyzetük miatt. A kérők között az EA és a részvények 20%-át birtokló Warner volt leginkább versenyben, de úgy tűnik, egy nevető harmadik, a Square Enix lehet a befutó, hiszen a napokban megtették felvásárlási ajánlatukat az angol kiadócégre.

A japán óriás 120 millió dollárt kínál az Eidosért, ami 129 százalékkal magasabb, mint a cég részvényeinek összértéke, de hogy az egyesség megszülethessen, előbb a részvényeseknek el kell fogadniuk az ajánlatot. A közgyűlés valamikor márciusban lesz megtartva, de a Square halkan megjegyezte, hogy érdemes volna élniük a felkínált lehetőséggel.

Ezzel a döntéssel a japánok újabb lépést tettek a nyugati piac felé, és ezt a cég elnöke, Wada Yoichi is kifejezte, mondván: „Az Eidos termékei nagyon jól kiegészítik majd a felhozatalunkat, és így agresszívabban folytatjuk a nyugati piacra való terjeszkedésünket.”

A bejelentés hírére az Eidos részvényei hatalmasat ugrottak, ugyanis kedden csak 14 pennyt értek, de mikor napvilágot láttak a felvásárlás részletei, egészen 31,75 pennyig emelkedtek, ezzel megközelítve a Square részvényenkénti 32 pennys ajánlatát.