• Augusztus 1-jén kezdik a Star Wars IX forgatását
  • Az utolsó Jedikből minden fontos színész visszatér
  • Kivéve Snoke és Phasma megformálói
  • Billy Dee Williams, Naomi Ackie és Richard E. Grant is csatlakozott a stábhoz
  • Leia is visszatér, de nem castingolták újra, és CGI-t sem fognak használni

A Disney hivatalos közleményben adta tudtunkra, hogy az új trilógia záró filmjét és a Skywalker Saga kilencedik epizódját J. J. Abrams augusztus 1-jén kezdi el forgatni. De a közlemény nem csak erre a kérdésre adott félreérthetetlen választ.

star-wars-the-last-jedi-leia.jpg

Immár biztos, hogy Billy Dee Williams újra magára ölti Lando szerepét, Anthony Daniels sokadjára játssza el C-3PO-t, valamint Mark Hamill még egyszer Luke Skywalker bőrébe bújik. Ez utóbbi annyira nem meglepő, hiszen mérget lehetett volna venni arra, hogy Luke szellemként visszatér.

Az viszont már meglepő, hogy a filmben a 2016-an elhunyt Carrie Fisher is feltűnik még egyszer utoljára Leia Organa tábornokként. Ezt úgy oldják meg, hogy Az ébredő Erőhöz rögzített, de a filmbe végül nem bekerült felvételeket használják fel. Ezeket a felvételeket valószínűleg ugyanúgy digitálisan manipulálják majd, hozzá igazítják a 9. részhez, mint ahogy az Egy új remény 40 éves, fel nem használt archív felvételeit is hozzáigazították a Zsivány Egyeshez.

A visszatérő színészek között van továbbá Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Armatige Hux tábornok), Kelly Marie Tran (Rose Tico), Joonas Suotamo (Chewbacca) Billie Lourd (Kaydel Ko Connix; a valóságban Carrie Fisher lánya).

Két új színészt is bejelentettek, név szerint Naomi Ackie-t (Doctor Who) és Richard E. Grantet (Logan – Farkas). Hogy ők kit játszanak a Star Wars IX-ben, azt egyelőre nem tudni.

Az alkotók között visszatér még egyszer utoljára John Williams, illetve újoncként köszönhetjük a társírót, Chris Terriót (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala). Viszont a bejelentésben nem szerepel se Andy Serkis, se Gwendoline Christie neve, amiből feltételezhetjük, hogy Snoke fővezér és Phasma százados halottak maradnak, és nem térnek vissza semmilyen formában a 9. részben.