Mindenki kedvenc vízvezeték-szerelője is kapott egy mobiljátékot Super Mario Run címmel, és elég jól profitál a Nintendo számára. A játék ingyenesen letölthető, de ahhoz, hogy a néhány pálya után folytathasd 9,99 dollárt, vagy nálunk 9,99 eurót kell kicsengess. A nyitány azonban nem hozott sok sikert a cégnek, a játék megjelenésekor a Nintendo részvények értéke 5 százalékot esett, de a játék startja ennek ellenére végül nagyon jóra sikerült.

A Super Mario Run első napon 2,85 millió letöltött példánnyal büszkélkedhet, ezzel elfoglalta az első helyet 62 országban az eladási listák élén, valamint a Pokémon Gót is lepipálta, hiszen az első 24 órában az alig 900 ezer letöltést produkált. Viszont a Niantic játéka nem jelent meg egyszerre minden országban, a kezdetekben csak Ausztráliában, Új-Zélandon és Amerikában volt elérhető, és lassanként jelent meg a többi régióban - például Indiában és Kelet-Ázsiában csak múlt héten lett elérhető - ezért hosszú távon közel sem ilyen biztos, hogy a Super Mario Run megtartja a helyét az eladási listák élén.

Egyelőre a Super Mario Run csak iOS eszközökre elérhető, és a cég elmondása szerint Androidos változatra csak a jövő évben számíthatunk.

super-mario-run.jpg