Kalifornia állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger nagyon nem szereti az erőszakos játékokat. Hosszú ideje küzd egy olyan törvény meghonosításáért, mely tiltaná a cenzorok szerint túl véresnek talált programok forgalmazását Kaliforniában, ám a tervezet eddig rendre megbukott.

Most azonban kiderült, hogy bár a játékosok tiltakoznak a törvény ellen, a szülők nagy része támogatná azt. A Common Sense Media nevezetű, nonprofit családvédő szervezet nyilvánosságra hozta a Zogby International piackutató cég eredményeit, melyek szerint a nemzetközileg megkérdezett 2100 szülő 72%-a egyetért Schwartzi javaslatával. Sőt, 75%-uk negatívan ítélte meg a játékipart, amikor a gyerekek védelméről kérdezték őket. A szervezet alapítója, James Steyer így összegezte az eredményt:

"Ha valamit tanulhatunk ebből a kutatásból, az az, hogy a szülők akarják eldönteni, mivel játszanak a gyermekeik, és nem a játékipar."

Tehát most nem a szülők döntik el, hogy mivel játsszon a gyerek, hanem a kiadók? Ha ez tényleg így van, az nagyon szomorú, de nem a játékipar hibája...