Korábban NightBagoly kolléga beharangozta már ezt a játékot, akkor azonban még más címmel bírt. A cucc azóta elnyerte végső elnevezését (Sherlock Holmes versus Arséne Lupin) és állapotát, melynek két jele is van: a fix megjelenési időpont – november 30 -, no meg a ma kiadott trailer, melyben bepillanthatunk a játék pár feladványába, és néhány új karakterrel is megismerkedhetünk.

A szuperszimat és a mestertolvaj összecsapÖsszefoglalóul: Arséne Lupin, a fiatal, ám igen tehetséges, agyafúrt, és szorgalmas mestertolvaj szellemi párbajra hívja ki a híres magánnyomozót: öt nap alatt Londonban olyan neves épületekből, mint a National Gallery, a British Museum, a Tower, sőt a Buckingham Palota öt értékes műtárgyat fog megfújni - hacsak ebben Holmes meg nem akadályozza. Megkezdődik tehát a nagy versenyfutás... A többi a megszokott, külsőleg és belsőleg egyaránt; aki az eddigieket kedvelte, ezt is érdemes lesz kipróbálnia, nagy meglepetések nem fogják érni.

Nézzünk azért a dolgok mögé is picit! Arséne atyja, a francia Maurice Leblanc (1864-1941) Conan Doyle kortársa volt, és az úri betörő kalandjai (20 kötetet írt a szerző) épp annyira népszerűek voltak hazájában, mint a csatorna túlpartján Holmes nyomozásai. A két figura három novellában találkozott, bár ezekben a detektív csak amolyan „vendégszereplő” volt, így igazán nem mérhették össze tudásukat. A hozzám hasonló veteránok még emlékezhetnek arra a francia tévésorozatra, melyet a hetvenes évek végén a magyar televízió is levetített, a mai moziba járók 2004-ben láthattak egy igazán felejthető feldolgozást. Külön érdekesség, hogy az ázsiai, távol-keleti régióban is igen populáris Lupin, manga/anime sorozat, japán mozifilm és fülöp-szigeteki tévészéria egyaránt készült belőle. „Interactive fiction” azonban most először, és ennek külön örülhetünk.

Ne feledjétek tehát, november végén jön a játék, addig pedig nézegessétek a képeket a galériában, az előzetest a letöltések között, illetve akinek a kapcsolata bírja, ugyanezt a mozit megtekintheti a kiadó „vetítőtermében” is.