Lord British azóta megjárta az űrt édesapja nyomdokain, és ettől úgy tűnik, különösképp fellelkesült, hiszen amolyan halloweeni meglepetés gyanánt fiai közölték a „tiszta lap” rajongóival, hogy a játék egy igencsak jelentős fejlesztés előtt áll: átfordul FPS-be. A fordulat nem meglepő, hiszen a cucc amúgy is egy lövöldözős szerepjáték, még célzórendszerrel is bír, amihez azért annyira nem passzol a külső kamera. A srácok tehát ezt oldják meg az új szisztémával, ráadásul ehhez hozzácsapnak még két dolgot: a fegyverek teleszkópot kapnak (a mesterlövészfegyvertől a rakétavetőig), a mechek (böszme, beülős, lépegetős) pedig szintén belső, pilótafülkés panorámát. Persze emellett megmarad a régi nézet is (gondolom, szabadon lehet kapcsolni a kettő között), sőt, lesz egy jóval távolabbi külső kamera is, mely a támogató kasztok számára lesz maga a megváltás.

Érdemes tehát ismét vetni egy pillantást a játékra, annál is inkább, mert nemrég bejelentették a következő nagy update-et is a srácok, melynek neve Deployment 15, és amely elhozza (vagy ha a sztorit nézzük: visszahozza) a Tabula Rasát a Földre. Igen, az új sztori végre bolygónkon játszódik majd (gondolom, az űrutazás hatása...), ahol a túlélő humán ellenállás tagjaival vállvetve harcolhatunk a gonosz bane faj ellen (az eddig kiszivárgott képek alapján New York romjai között). A 48-50 játékos számára belőtt „epic instanced control point” játékmenethez új szörnyeket (közte epikus lényeket és mini-bossokat), friss vértezeteket kapunk, mellé PvE Mech mókát, és az ígéretek szerint a földi sztori a későbbiek során is folytatódik majd.

Mivel korábban mindenféle pletykák szóltak a projekt kinyírásáról, a fentiek bíztató jelek arra nézve, hogy nem tűnik el a süllyesztőben a játék. Kár lenne érte, és hát a jó Richard Garriott is többet érdemel ennél...