A Take-Two birodalom visszavág...Thompson bácsi ezúttal még érdekesebb beadványt fogalmazott meg, hiszen látatlanban akarja betiltatni a még csak készülőfélben lévő GTA IV és Manhunt 2 játékokat. Mondjuk ezt egyszer már megpróbálta, és nem jött be neki, hiszen annak idején a Bullyt akarta kipöckölni, de Miami-Dade County bírója, Ronald Friedman elutasította azt, mondván, megnézve a játékot semmi olyat nem talált benne, ami miatt az értékesítést meg lehetne akadályozni. Legyünk őszinték, ez a jó bíró valószínűleg kevésbé lenne elnéző az imént említett két címmel szemben, hiszen abban tuti, hogy nem vattacukor és málnaszörp lesz (hogy drága kolleginám szellemét is megidézzem). Ám ami sok, az sok: a Take-Two megunta a jóember ámokfutását, és ellenbeadványt nyújtott be Dél-Florida körzeti bíróságához. A kiadó nyilatkozatban tette közzé: „Thompson rendszeresen fenyeget jogi lépésekkel úgy minket, mint a kereskedőket, akik játékainkat árulják, akár van alapja a vádaskodásnak, akár nincs.”

A kiadó ügyvédei rámutattak, hogy Thompson közfelháborítás címén beadott indítványa megsérti a Take-Two-nak az első alkotmánykiegészítésben foglalt jogait (ebben szerepel többek között a vallás-, szólás-, és sajtószabadság is). Az ügyvéd egyébként belekapaszkodott abba a „puccsba” is, melyről mi is írtunk, ország-világ elé tárva azt, és rámutatva, hogy mekkora bajok vannak a Take-Two háza táján. A kiadó ennek ellentételezését is szeretné behajtani Thompsonon.

Nagy balhé készülődik tehát, kíváncsian várjuk, mi lesz a meccs végeredménye. Tippelni lehet, szurkolni is, de csak kulturáltan...