• Ueda Fumito új játékon dolgozik
  • Ez a Shadow of the Colossushoz hasonlóan nagy, nyílt világú lesz
  • Korábban már említette, hogy valamikor szeretne FPS-t készíteni

Ueda Fumito a Nordic Game Conference-en érdekes dolgot mesélt el. Amikor anno befejezte az Ico, egy kicsi, zárt világú kalandjátékot, úgy érezte, ideje valami nagyobbat, nyitottabb világú játékot alkotni, aminek végeredménye tényleg hatalmas lett: a Shadow of the Colossusban ugyanis nem csak egy méretes világban barangolhatunk, de Godzilla méretű ellenfelekkel harcolhatunk.

Miután ezzel is végzett, úgy döntött, elég volt a nagy nyílt világokból, valami zártabbra, kisebbre vágyott. Így fogant meg a The Last Guardian, ami egy laza kilenc évre lekötötte Uedát. Most azonban ennek a projektnek is vége, és most újfent úgy érzi, hogy itt az ideje valami nagynak és nyitottnak.

Hogy miféle játék lesz ez, arról részleteket természetesen nem árult el, de 2015-ben említette már, hogy dolgozik az új projekt koncepcióján, 2009-ben pedig azt találta mondani, hogy imádja a Half-Life 2-t, és valamikor a jövőben szeretne egy ahhoz hasonló FPS-t készíteni. Csak nem valami nagy, nyílt világú FPS lesz Ueda Fumito új játéka? Az egyedi látásmóddal bíró alkotótól valószínűleg ebben a témában is valami lenyűgözőt kapnánk.