Itagaki Tomonobu 2008-ben meglehetősen látványos körülmények mellett elhagyta a Tecmót, és Valhalla Game Studios néven egy új stúdiót alapított, ahol rögvest neki is látott új játékának elkészítésé. A játék a Devil's Third címet kapta, és stílusát tekintve egy TPS-ről beszélünk, melyben a lövöldözés mellett komoly szerepet kap a közelharc is.

A legutóbbi hírek szerint a program 2013 elején jelent volna meg PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és később Wii U-ra, ám közben zűrök voltak a fejlesztés körül, mind közül a legnagyobb pedig az volt, hogy a motorral megbízott külsős cég csődbe ment, így a kiadói teendőket ellátó THQ-nak kellett besegítenie munkaerővel és persze pénzzel.

A kiadó ígéretesnek tartja a projektet, s az egy szem trailer alapján, amit láthattunk, osztjuk a véleményüket -- a program sorsa azonban egyáltalán nem biztos. A THQ gazdasági konferenciáján megtudtuk, hogy a várt bevétel nem tesz eleget az elvárásaiknak, így éppen vásárlót keresnek, aki átvenné a kiadói szerepet.

Mint tudjuk, a kiadó komoly pénzügyi problémákkal küszködik, így nem engedhetik meg maguknak egy kicsit is rizikós program kiadását. Az életben maradáshoz kénytelenek a jól bejáratott, népszerű sorozataikat folytatni -- például a Saints Row-franchise-t, melynek tagjait eddig 11 millió példányban értékesítették.

A kiadó amúgy 240 millió dolláros mínuszban zárta a gazdasági évét, annak ellenére, hogy a Saints Row: The Third és a WWE 2012 jó eladásokat produkált.