A THQ már régóta pénzügyi gondokkal küszködik, aminek eredményeképpen több mint 200 dolgozótól megváltak, bezárták az UFC-játékokat készítő San Diegó-i stúdiójukat és az olaszországi és spanyolországi irodájukat, vezérigazgatót cseréltek, illetve távozott az alelnök, Teri Manby -- arról nem is beszélve, hogy a negyedéves eredmények sem biztatóak. Ezek fényében jogos az aggodalom a cég készülő játékaival kapcsolatban, ám a Crytek biztosított minket arról, hogy a Homefront 2 körül minden rendben van.

Cevat Yerli, a cég vezérigazgatója a CVG stábjának elmondta: a Homefront 2 fejlesztése teljesen elszigetelten folyik. Természetesen voltak és még lesznek is megbeszélések a játékkal kapcsolatban, de a Crytek a sajátjaként kezeli ezt a szellemi tulajdont, a kiadó pedig tiszteletben tartja ezt, s nem szólnak bele a fejlesztésbe, csupán a történettel kapcsolatban adnak irányvonalakat.

A játék egyébként a Crytek angliai stúdiójában (leánykori nevén: Free Radical Design) készül, a legfrissebb grafikusmotorjukat használva, s PC-re, Xbox 360-ra illetve PlayStation 3-ra fog megjelenni, valamikor jövőre.

(A képek az első részből valók.)