A kiadó előző negyedévének gyenge teljesítménye (38,4 millió dollárt veszítettek) elsősorban a legújabb Red Faction nem túl acélos szereplésének köszönhető, de az MX vs. ATV: Alive és a UFC Personal Trainer is elkeserítően teljesített, így a THQ-nak új stratégiát kellett kidolgoznia, annak érdekében, hogy ez a negyedév az elvárások szerint alakuljon.

Első körben leállították a Red Faction- és az MX vs. ATV-széria további fejlesztését, majd szélnek eresztették az ausztráliai és phoenixi csapatukat, összesen 200 embertől megválva -- igaz, egy részüknek lehetőségük van arra, hogy új munkát kapjanak a THQ valamelyik másik stúdiójában.

A kiadó továbbá azt is bejelentette, hogy kevesebb figyelmet fog fordítani a gyerekjátékokra és a film-licencekre alapozó programokra, s inkább a komolyabb címekre koncentrál. A legfontosabb stúdióit tehát nem piszkálják meg, így a THQ Montreal zavartalanul dolgozhat Patrice Désilets rejtélyes játékán, a Volition kalapálhatja a Saints Row: The Thirdöt és az inSANE-t, miközben a Relic a Space Marine-on, a Vigil a Darksiders 2-n és a Warhammer 40,000: Dark Millenniumon, a THQ San Diego pedig a WWE All-Stars-szérián munkálkodhat.