Tegnap mi is megírtuk, hogy egy felhasználó PSN-fiókját ideiglenesen felfüggesztette a Sony, amiért az úriember tweetelt egy képet a Watch Dogs 2-ből. Alapvetően nem ez volt a gond, hanem az, hogy a képen egy halott prosti szerepelt, igencsak kitárulkozva. A szoknyája alatt minden látszódott, aminek ott látszódnia kell. Nos, úgy tűnik, ez a dolog a Ubisofthoz is eljutott, mert a következő nyilatkozatot adták ki:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az egyik NPC eléggé explicit. Bár a Watch Dogs 2 felnőtt besorolású játék, elnézést kérünk és frissíteni fogjuk ennek az NPC-nek a modelljét a jövő hét folyamán, hogy még inkább konzisztens legyen a többi karakterrel. Továbbá már dolgozunk azon a partnereinkkel, hogy biztosítsuk: a játékosaink zavartalanul játszhassanak és szabadon megoszthassanak tartalmakat anélkül, hogy megszegnék a partnereink szabályait.”

A szöveg eléggé semmitmondónak tűnik, de az világos, hogy legalábbis a képen szereplő vaginát eltűntetik arról az NPC modellről, és feltehetően a többiről is, ha akad még ilyen. Hiszen hogyan máshogy tudnák biztosítani, hogy a játékosok is megoszthassanak bármit, és a Sony se függessze fel mindet? Nem igazán hiszem, hogy a Sony változtat a PSN felhasználói feltételein.

És most hadd legyek egy kicsit cinikus: mindez sokkal-sokkal fontosabb, mint az, hogy esetleg a játékosok az egész Watch Dogs 2-vel, így a multiplayerrel is játszhassanak, ha már megvették.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Azt meg már csak külön tenném hozzá, az említett bannol felhasználó újabb tweetet követett el, amiben ezt írta: "a Sony felfüggesztette egy hétre a PSN-fiókomat, amiért megosztottam ezt a képet. Sajnálom Sony, most megyek, és megosztok pár képet hullákról a Resident Evil 7-ből." Nos, legalább ő is humoránál van.