A Ubisoft pénzügyi konferenciája amellett, hogy részletezte a cég elmúlt időszakának teljesítményét, tartalmazott egy felettébb érdekes diát is. Ezen a kiadó munkatársai listázták a 2005 és 2012 között megjelent legnépszerűbb sorozatokat, abból a szempontból, hogy mennyire teljesítettek jól a boltokban. A számokat az NPD Group és GfK biztosította, s az Xbox 360-ra, a PlayStation 3-ra, a Nintendo Wii-re és a PC-re vonatkozó adatokat is magába foglalja.

A lista a jelenleg kifelé lábaló, az Xbox 360-nal megkezdett ciklus egy szeletét mutatja, s jól látható, hogy a gépeken a Call of Duty volt a legnépszerűbb, ami persze egyáltalán nem meglepő az évről évre rekordokat döntő eladásokat látva. Továbbá azon sem lehet nagyon csodálkozni, hogy a Mario és a FIFA előkelő helyen szerepel, ugyanis ezeknek gyakorlatilag bérelt helye van az eladási listákon.

Érdemes viszont megemlíteni, hogy a 20-as listán hat sorozat az Electronic Artshoz tartozik, ezzel ők képviseltetik magukat a legnagyobb arányban, ám a FIFA-t leszámítva csak a középmezőnyben tudnak érvényesülni -- a nagyon népszerűnek tűnő Battlefieldet például a Halo és az Assassin's Creed is megelőzi. Furcsa az is, hogy a Grand Theft Auto, a World of Warcraft és a The Elder Scrolls csak sereghajtó.

  1. Call of Duty (Activision Blizzard)
  2. Mario (Nintendo)
  3. FIFA Soccer (EA)
  4. Wii Fit (Nintendo) - külön perifériát is tartalmaz
  5. Assassin's Creed (Ubisoft)
  6. Guitar Hero (Activision Blizzard) - külön perifériát is tartalmaz
  7. Halo (Microsoft)
  8. Madden NFL (EA)
  9. The Sims (EA)
  10. Need for Speed (EA)
  11. Battlefield (EA)
  12. Just Dance (Ubisoft)
  13. Rock Band (EA)
  14. Mario Kart Wii (Nintendo)
  15. LEGO (TT Games)
  16. Grand Theft Auto (Take-Two)
  17. World of Warcraft (Activision Blizzard)
  18. WWF/WWE (THQ)
  19. Elder Scrolls (Bethesda)
  20. Sonic (SEGA)
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Call of Duty: Black Ops II -- Megjelenés: 2012. november 13. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 16 GB