A Ubisoft nemrég nagy csinnadrattával jelentette be, hogy PC-s játékaikat minden eddiginél masszívabb DRM-mel látja el. A warezcsapatok azonban röhögnek a markukban, ugyanis a francia cég két legnagyobb PC-s címe állítólag már most kalózkezekbe került. Nevezetesen a Silent Hunter 5-ről és az Assassin's Creed 2-ről van szó, melyeket feltörtek, de a Ubisoft szerint a dolog nem az, aminek látszik.

"Bizonyára hallottak olyan pletykákat, melyek szerint az Assassin's Creed 2-t és a Silent Hunter 5-öt sikerült feltörni. Szeretnénk kijelenteni, hogy ezek a hírek hamisak. Lehet ugyanis, hogy a kalózváltozatok teljesnek tűnhetnek az indításukkor, de mindenki, aki letölti őket, kisvártatva rájön, hogy ezek a verziók távolról sem készek." -- szól a hivatalos reakció, ami kicsit magyarázkodás-szagú.

Ezzel ugyanis gyakorlatilag elismerik, hogy a programok kiszivárogtak, és azzal igyekeznek védekezni, hogy még nem a végelegesre csiszolt kódról beszélünk, esetleg a warez által okozott károsodások miatti, játékmenetet érintő korlátozásokkal próbálhatóak csak ki. Meglátjuk, mi lesz a dologból, a játékok ugyanis zseniálisnak tűnnek az eddigi hivatalos információk (és az AC2 konzolos változatai) alapján, azaz abszolút megérdemlik a vásárlók bizalmát.