Gaelec Simard, a Ubisoft küldetésekért felelős agytrösztje a Jostiqnak beszélt az Assassin's Creed II fogadtatásáról. Noha a játék jól fogyott a boltokban, az igazság az, hogy a vásárlók 60%-a soha nem játszotta végig a programot.

"Az iparon belül mindössze 5-10% azon játékok aránya, melyet végig is visznek az emberek. Mind azt hisszük, hogy sokan végigjátsszák a játékokat, de ha körbekérdezünk, észrevesszük, hogy a legtöbben nem jutnak el olyan messzire. Mi azt szeretnénk, ha a játékosok az egész élményből részesülnének, így igyekszünk kiterjeszteni ezt a számot." -- mondta Simard.

Azt is elárulta egyébként, hogy az első Assassin's Creedet a játékosok 35%-a fejezte csak be, s hogy a második rész 40%-os aránya kifejezetten jónak mondható a piacon.

Könnyű lenne elsiklani efelett a kijelentés felett, ha nem volna igazságalapja, sajnos azonban van, sőt, sok más hasonló játék is ilyen keserű arányokkal bír. Jó példa a Killzone 2 is, mely sokáig a PS3 egyik legjobban várt exkluzív címe volt, s melynek producere, Steven Ter Heide nemrég elismerte, hogy a játékosok többsége sose játszotta végig azt. Mi meg még sírunk, hogy a játékok egyre rövidebbek...