Az előzetesek terén az utolsó pillanatig imádkoztunk, de végül összejött: az európai újságok közül elsőként nálunk olvashattok a Borderlands 2-ről. A cikkből kiderül, hogy a Gearbox komolyan veszi a nagy sikerű első rész nagyjából hatmilliós rajongótáborának elvárásait, és igyekszik minden olyan téren javítani, ahol az első részt kritika érte. A képi világ továbbra is minimum zseniális -- ahogy az a hátsó borítónkról talán látszik is. Randy Pitchford csapata nem csak ezzel az egy játékkal szerepel az augusztusi Guru előzetes-rovatában: két oldalon nézünk a Brothers in Arms: Furious 4 mélyére. Fura játék lesz az is, elsőre baromi ellenszenves volt, de most, hogy már tudjuk, miről szól, rögtön feljebb ugrott pár helyet a szerkesztőség várólistáján. Ha már meglepetésjáték, ne menjünk el szó nélkül a Darksiders 2 mellett sem, hiszen a Wrath of War alcímű első rész annak idején a surranópályán érkezett, és alaposan rácsodálkoztunk -- négy oldalas előzetesünkből kiderül, hogy mi vár ránk a folytatásban.

A végső bizonyíték: nem szűnünk meg!A végső bizonyíték: nem szűnünk meg!A végső bizonyíték: nem szűnünk meg!

Lövöldözésből sem lesz hiány, két játékban inkább a zúzáson lesz a hangsúly (Aliens: Colonial Marines, Far Cry 3), a harmadikban pedig a valószerűségen, hiszen a Bohemia Interactive nekiállt az ArmA III-nak, és alig fért el négy oldalon, mi mindent terveznek. Ha ez eddig nem is  érdekelt, még mindig van egy adunk: a lapzárta előtti héten hosszú órákat töltöttünk azzal, hogy a Dead Island tulajdonképpen végleges változatában aprítsunk zombikat, és van mit mondanunk róla: négy oldalas cikkünk még pont időben érkezik ahhoz, hogy el tudd dönteni, részt akarsz-e venni egy festői (bár harcias halottakkal zsúfolt) trópusi sziget felfedezésében (megsúgom már most: igen).

A végső bizonyíték: nem szűnünk meg!Far Cry 3 JátékképekArmA 3 Játékképek

Tesztek szempontjából sincs okunk a panaszra: egyrészt volt szerencsénk nekifutni a rég várt Deus Ex: Human Revolutionnek -- annyi kishír és előzetes után ez már végre A Játék, és bizony cipőkanál kellett ahhoz, hogy hat oldalra beszorítsuk a PC-s változat tesztje alatt tapasztaltakat. Négy nappal a játék megjelenése előtt jövünk és elmondjuk, mennyire volt jó ötlet hónapokkal ezelőtt előrendelni a legendás sorozat aktuális részét.

A tesztrovat amúgy meglehetősen kiegyensúlyozottra sikerült: lesznek benne kifejezetten zseniális játékok (Bastion, From Dust, Super Street Fighter IV Arcade Edition, Verdák 2), akadnak meglepően jók (F.3.A.R., Age of Empires Online, Red Faction: Armageddon), furcsák, de élvezetesek (Trucks and Trailers, OMSI: The Omnibus Simulator) és persze az eddig felsoroltak ellenpontozására akad pár kifejezetten rossz, hatalmas csalódás, elképzelhetetlenül félrecsúszott is (Duke Nukem Forever, Shadow Harvest, Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. rész, Call of Juarez: The Cartel). Négy konzolos oldalunkon viszont csupa élvezet várja az érdeklődőket: öt játékot tesztelünk, átlagosan 80-as értékeléssel (The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, inFamous 2, Dead Block, Ms. ’Splosion Man, Child of Eden).

Deus Ex: Human Revolution JátékképekCall of Juarez: The Cartel JátékképekF.E.A.R. 3 Játékképek

Hardverek tekintetében is van jó hírünk: jelen számtól fogva száműztük a korábban sok kritikát kapott CHIP-es oldalakat, és most már 100%-ban Gurus tartalommal várunk titeket. Ebben a számban például a 3D-s technológiáknak néztünk utána a gyakorlatban, és leteszteltük a Samsung LT23A70-es monitorját, valamint a Sony Vaio F sorozatának egyik gamer notebookját is (magyarán az elmúlt néhány hétben sokat ültünk fura napszemüvegben). Ugyan térhatása nincs, de a Gigabyte két aktuális tesztalanya sem hagyományos: sem az Avia M8600-as gamer egér, sem a hibrid SSD-technológiával operáló Z68XP-UD3-iSSD alaplapjuk nem felel meg a „minden gyártó ilyennel dobálózik” kitételnek.

A szokásos rovataink mellett (3 oldalas (!) levrov, mentőövek, Gondolatébresztő és Nosztalguru) a teljes játékunk is a harsanó frissesség jegyében került a lapba: a 2011-es  Trapped Dead a Guru tesztjén 77%-ot kapott, de leginkább azért, mert akkor még nem volt meg az a patch, ami kijavítja a hibák nagy részét, és ami fent csücsül a DVD-n (a lapban pedig gyorstalpaló túlélőképzés található, ha valaki megakadna a játékban). A lemezmellékleten továbbá találhattok még nyolc videotesztet, illetve hosszú kihagyás után ismét visszatértek a Külvilág videók, amiben Bate-tel osztjuk az észt filmekről, könyvekről és képregényekről.

Fontos kiemelni, hogy ez a szám NEM az utolsó számunk, a PC Guru továbbra is létezik, sőt hamarosan új előfizetői akciókkal jelentkezünk. Addig is: a Guru legyen veletek!

Minden a teljes játékunkról:

A PGO-n már elolvasható a májusi számunkban közölt Trapped Dead tesztünk, illetve találhattok még egy kedvcsinálót is a játékról. Ha pedig szeretnétek kooperatívban játszani, akkor mindenképpen olvassátok el a fejtágítónkat!


FIGYELEM! FIGYELEM! MŰSORVÁLTOZÁS!

Az augusztusi PC Guru már holnaptól (augusztus 19.) kapható lesz Budapesten, azonban a fővároson kívül (az augusztus 20. miatt csúszó lapterjesztés miatt) csak augusztus 23-tól (kedd) lesz megvásárolható. Minden vidéki olvasónktól türelmet és elnézést kérünk a csúszás miatt.