• A Valve e-mailben kérte több felnőtt tartalmú játék cenzúrázását
  • Bár azóta már visszakoztak, ez szemmel láthatóan nem nyugtatott meg mindenkit
  • A MangaGamer és a Sekai Project címei már fel is bukkantak a GOG-on
  • Ráadásul jelenleg kedvezménnyel kaphatók

A Valve még május 18-án döntött úgy, hogy ideje kicsit körmére néznie a Steamen kapható felnőtt tartalmú játékoknak. Ennek az akciónak a keretén belül több fejlesztőt is felkerestek e-mailben, és alkotásaik cenzúrázását kérték tőlük, arra hivatkozva, hogy azok megsértik a platform szabályzatát, hiszen pornográf jeleneteket tartalmaznak. Az érintettek között szerepelt a Lupisoft, a MangaGamer valamint a HuniePot is, és bár a Valve azóta már visszakozott és elnézést kért a zavaros kommunikációért, ez a lépés szemmel láthatóan nem nyugtatott meg mindenkit.

A fenti esemény hatására ugyanis több visual novel készítéssel foglalkozó stúdió inkább a GOG felé fordult, ennek eredményeként pedig a digitális áruház kínálatában jelenleg 11 visual novel érhető már el. Képviselteti magát a MangaGamer többek közt az eden* című játékával, és a Sekai Project a Sunrider szériával. Ráadásul a játékok egyből kedvezményesen debütáltak, így most akár az eredeti ár egyharmadáért be lehet őket szerezni.

A helyzetre reagálva John Pickett, a MangaGamer PR igazgatója, elmondta, hogy ez a lehetőség nem is jöhetett volna jobbkor számukra. Egy ideje már tárgyaltak a GOG illetékeseivel a visual novel műfaj bevezetéséről a platformra, és a Valve lépésének a fényében nagy megkönnyebbülés, hogy végül sikerült is tető alá hozniuk a megállapodást.

mangagamer-sekai-project-gog.jpg