• Dion DiMucci beperelte a Zenimaxot
  • A per tárgya a Wanderer című száma
  • A zenész szerint nem megfelelő módon használta fel a Bethesda az alkotását

Emlékeztek a Fallout 4 marketingkampányára? A Bethesda nem sokkal a premier előtt tette közzé a Fallout 4 - The Wanderer című trailert, amiben egy menedéklakó a biztonságot nyújtó otthonból kilépve csodálkozik rá az elpusztult világra, miközben megöl néhány élőlényt. Nos, a Bethesda a képanyag alá Dion DiMucci Wanderer című számát illesztette be, az énekes szerint megsértve a felhasználási feltételeket.

Miért? DiMucci a szerződés értelmében visszautasíthatta a zenéjének használatát, illetve a Zenimaxnak licencdíjat is kellett fizetnie. Ezzel a Bethesda is egyetértett, így jogosan tehetitek fel a kérdést, hogy akkor mi a baja a reklámmal DiMuccinak?

Az, hogy "az alperes reklámjai megkérdőjelezhetők, mert gyilkosságokat jelenít meg egy sötét, disztópikus világban, amelyben az erőszakot szinte sportként ünneplik. Az erőszakot és a gyilkosságokat nem az ártatlanok védelmében követik el. Ehelyett morálisan védhetetlen és visszataszító képekkel próbálják lenyűgözni a fiatal vásárlókat." -- olvasható a bírósági dokumentumokban.

DiMucci a reklám premierje előtt megtekinthette a videoanyagot, aki azt kérte, hogy a reklám a "posztapokaliptikus túlélést helyezze előtérbe, erőszak nélkül."

Dion DiMucci éppen ezért a reklám internetről történő visszavonását, és egy millió dollár kártérítést követel. Szerintetek igaza van?