Ahogy arról korábban írtunk, az Ace Combat: Infinity-t a Project Aces fejlesztőcsapat ingyenesen játszható programnak szánta. De mint kiderül, nem teljesen lesz azért ingyen az 1992 óta futó repülőgépes sorozat. Ügyesen megolajozták, azaz inkább, megkerozinozták a dolgot a kiadásért felelős Namco Bandai szakijai.

A projekt vezetője, Kazutoni Kono a Kotakunak adott interjúban árulta el, hogy a kampánymód teljesen ingyenes lesz, ám inkább számít tutorialnak, semmint teljes értékű játékmódnak. A hangsúly a kompetitív multiplayeren van -- bár állítólag mindenben visszatértek az Ace Combat-sorozat gyökereihez --, ami valóban ingyenes, a csatákban részt vehetünk anélkül, hogy egy fillért is kiadnánk. Már persze ha van üzemanyag a gépünkben.

A repülők ugyanis, akárcsak a valóságban, kerozinnal repülnek, és ha elfogy, akkor pofátlanul engedelmeskednek a fizika törvényeinek: jó esetben nem szállnak fel, rosszabb esetben nem maradnak fenn. Bár az üzemanyag magától is töltődni fog -- értelemszerűen akkor, amikor nem repülünk --, lehetőség lesz az Ace Combat: Infinityben valódi pénzért üzemanyagot venni.

Továbbá lesznek egyéb megvásárolható elemek is, bár ezeket Kono nem részletezte, de valószínűleg főleg fegyvereket, díszítőelemeket, egyéb röpcsitartozékokat kell érteni alatta. Az Ace Combat: Infinity idén ősszel jelenik meg, kizárólag Playstation 3-ra, első körben csak Japánban. A nyugati kiadásról egyelőre nincs hír.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!