Activision: tervek és eredmények

A Diablo 3-ról tudjuk, hogy a fejlesztés egy jó nagy lépést tett hátra az attribútumok átalakításával, a munka azonban úgy látszik, mégsem vesz igénybe annyi időt, hogy a megjelenést drasztikusan el kellene tolni, mondjuk a jövő évre. Az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick szerint az év első felében már a boltokban lesz a Diablo III, illetve egy másik, meg nem nevezett program is idén fog megjelenni a Blizzardtól. Valószínűleg a StarCraft II: Heart of the Swarmról van szó, de a Mists of Pandaria sem teljességgel kizárt, bármelyik is legyen, az hamarosan kiderül, ugyanis a két játékot illetően március 19-én egy konferencia keretében bővebb információkat tudhatunk majd meg.

Activision: tervek és eredmények

Természetesen idén sem maradunk új Call of Duty nélkül, főleg annak fényében, hogy a sorozat legutóbbi része, a Modern Warfare 3 nem csak a cég legjövedelmezőbb játéka volt a tavalyi évben, hanem úgy általánosságban is csúcsdöntő volt a szórakoztatóipari termékek körében. Csupán öt nap alatt 775 millió dollárt hozott össze, 16 nap után pedig már egymilliárd dollár bevételnél tartott, ezzel megelőzve a korábbi csúcstartót, az Avatart -- az impresszív számoknak azonban itt még nincs vége: december 31-ig bezárólag 639 millió órát játszottak online a felhasználók, a Call of Duty Elite pedig már 1,5 millió prémium előfizetőt számlál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki fejleszti a következő Call of Dutyt, de a formula szerint a Treyarch van soron, s esélyes, hogy a meleg fogadtatásban részesült Black Ops kap egy folytatást. Mindenesetre az Activision közlése szerint a játék már most remekül fest, s arra koncentrálnak, hogy még jobbá varázsolja a sorozatot, így „lényeges újításokra” kell számítani, illetve az is fontos cél, hogy kibővítsék a Call of Duty Elite felhasználói bázisát. Azt hogy miként szeretnének még több embert rávenni arra, hogy csatlakozzanak a szolgáltatáshoz, s ami még fontosabb, fizessenek is, még nem árulták el, azt viszont igen, hogy az új Call of Dutyval karöltve fog megjelenni a rendszer felújított és kibővített verziója, a Call of Duty Elite 2.0. Erre valószínűleg novemberben fog sor kerülni.

Activision: tervek és eredmények

Az Activision továbbá boldogan újságolta el azt is, hogy a Bungie titkos új játéka szépen halad. Részleteket persze még most sem kaptunk a projektet illetően, de a kiadó biztosított minket arról, hogy „egy stílusteremtől új IP-ről van szó, ami rendkívül sok lehetőséget biztosít majd a cég számára, s így fontos része az üzleti terveiknek”. A pletykák szerint a Bungie egy MMOG-n dolgozik, a cég azonban ezt nem erősítette meg, azt viszont közölték, hogy valóban egy tejesen új játékról van szó, ami semmilyen mértékben nem kapcsolódik a korábbi munkáikhoz.

Végül, de nem utolsósorban ejtsünk pár szót a kiadó gazdasági eredményeiről is: a 2011-es üzleti évben tovább növekedett a cég bevétele, hiszen 4,76 milliárd dollárt sikerült összehozni, ezzel túlszárnyalva a tavalyi 4,45 milliárdos eredményt, és az előzetes becsléseket is. A pénz nagy részét a Call of Duty: Modern Warfare 3 termelte, de a Black Ops is jól fogyott, illetve a Skylanderst is vitték, mint a cukrot, ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni az online szektorról sem, melyben természetesen a World of Warcraft és a Call of Dutyhoz kiadott pályacsomagok vitték a pálmát, kitéve ezzel az összbevétel 34 százalékát. Ez az ágazat már 1,5 milliárd dolláros biznisz a kiadó számára!