Hivatalossá vált, amit eddig csak pletykáltak: Ada Wong, a Resident Evil sorozat szexis kettős ügynöke saját egyjátékos kampányt kap a játékban, ezzel gyakorlatilag négyre emelve a játszható hősök számát. Ada saját sztorija csak és kizárólag egyedül lesz teljesíthető, és ahhoz, hogy megnyissuk, először Jake, Chris és Leon kampányait kell végiglövöldöznünk.

Ada Wong kampány a Resident Evil 6-ban, lesz új multimód is
Egy Ada Wong rajongó cosplayes (forrás: sosgamers.com)

Új többjátékos módot is bejelentettek a programhoz. Az úgynevezett Agent Hunt a szörnyekre összpontosít, távoli rokonságban a Dead Space 2 multiplayer lehetőségével: a játékosok belebújhatnak a különböző fertőzöttek és mutánsok bőrébe, hogy a sztori főszereplőit támadják meg. Érdekesség, hogy a meccs résztvevői nem tudják, melyik lény gépi, és melyik emberi ellenfél, így a főhősök irányítása közben minden apróságra figyelni kell.

További különös extra, hogy ez a mód a sztorihoz kapcsolódik egyedül: ha végigvittünk egy pályát, akkor megnyílik a hozzárendelt  Agent Hunt, és bár egymást szívathatjuk közben, az egész ugyanúgy folyik le, ahogy egy átlagos, szóló újrajátszás.

A Resident Evil 6 ősszel jön PC-re és konzolokra. A következő, augusztus 9-én megjelenő PC Guru magazinban exkluzív bemutatóval várunk benneteket: lehetőségünk volt kipróbálni a játék egy korai, már-már kész változatát, ami természetesen nem egyenlő az ingyen hozzáférhető Dragon's Dogma demóval.