• ADR1FT megjelenés: 2016. március 28.
  • PC-re és VR szemüvegekre érkezik
  • Kicsivel később PS4 és Xbox One konzolra is eljut

Mostanra már minden bizonnyal mindenki elfejtette, miért kellene ismerni Adam Orth nevét, pedig három éve napikig csak róla volt szó, mikor a Microsoft játékrészlegének kreatív igazgatjaként, kertelés nélkül lehülyézte azokat, akiknek nem tetszett az, hogy az Xbox One állandó internetkapcsolatot követel.

A kirohanását követően Orth rövid úton munka nélkül találta magát, a Microsoft ugyanis érthető okok miatt nem tartott igényt a munkájára, a botrányhős azonban nem maradt sokáig az utcán: 2013 szeptemberében, pár hónappal a kirúgása után egy saját stúdiót nyitott, a Three One Zerót, ahol csapatával hozzá is látott az első játékához. Ez a következő évben, 2014 júniusában mutatkozott be, majd még ugyanban az évben, a decemberi The Game Awards során mozgás közben is láthattuk.

Az ADR1FT névre keresztelt program egy viszonylag egyszerű játék, amiben egy darabjaira hullott űrállomáson térünk magunkhoz, a feladatunk pedig az, hogy túléljünk a világűr vákuumában, miközben kiderítjük, mi történt, merthogy az emlékezetünk meglehetősen hiányos.

Az ADR1FT egy rövid, mindösszesen négy óra hosszúságú játék lesz, cserébe viszont csak 20-30 dollár lesz a vételár.

A Three One Zero ma közölte, hogy már nem kell nagyon sokat várni a megjelenésre, az ADR1FT ugyanis március 28-án jelenik meg, PC-re és virtuális valóság szemüvegekre. A játék PS4 és Xbox One konzolra is készül, és habár ezek még nem kaptak pontos megjelenési dátumot, Orth azt ígérte, hogy nem sokkal később ezekre is eljut a program.