Alig egy hónapja dicsekedett el Erling Ellingsen, az Age of Conan egyik fejese azzal, hogy a szerverek felpezsdültek. Ennek oka egy kampány volt, mely a régi játékosok visszacsábítását tűzte ki célul. Azon játékosokét, akik csalódtak a cuccban, a be nem váltott ígéretek, a félkész program láttán otthagyták a barbár világot, és máshol, másban kerestek vigasztalást. Azóta rengeteg melóztak a Funcom szakijai, hogy befejezzék a munkát, és a visszajelzések pozitívak voltak, egész céhek tértek vissza a városokba.

Hogy ezt az „új reneszánszt” meglovagolják, a norvég srácok máris bejelentették az első nagy kiegészítőt, melynek hangzatos címe Rise of the Godslayer, avagy „az istenhentelő felemelkedése”. Az expanzió egy teljesen új világot tár fel elénk, a Khitai Birodalmat, melyről a Conan-sagát ismerők tudják, hogy Kínát takarja Robert E. Howard által megálmodott univerzumban. A sztori a The Tower of the Elephant című Howard-novella alapján készül, amelyben a fiatal Conan megöli az elefántfejű, embertestű Yag-kosha istent, hogy annak szívét felhasználva megölje a gonosz Yara nevű mágust.

A játék picit megcsavart története szerint Yag-kosha megölése után a birodalomban eluralkodik a káosz, így nekünk már ebben a hatalmas felfordulásban, politikai intrikák, brutális konfliktusok között kell rendet vágnunk, rengeteg csöccsel és vérrel, elvégre ez manapság a hívószó, amelyre tömegek zarándokolnak képzeletbeli tájakra. Polgárháború által kettészakított régiókat fedezünk fel, az Északi Mezőktől a Csoszán provincián át a Menny Oszlopaiig. Bármelyik harcoló félhez csatlakozhatunk majd, így egyszerre tehetünk szert szövetségesekre és ellenségekre, s határozhatjuk meg játékunk további menetét. Választott „mieink” sorában egyre feljebb juthatunk a ranglétrán, csudás új, epikus vértekhez és fegyverekhez jutunk, miközben soha nem látott szörnyek vérével festjük vörösre a Kara Korum sivatag legendás fekete homokját. Új hátasokra is pattanhatunk, választásunk szerint egy tigrisre vagy farkasra, feltéve, ha türelmesen felneveljük őt, hiszen gyönge kölyökállatként tehetünk szert rá, ám felnőve vad és erős bajtársunkká válhat. Természetesen nemcsak régi karakterünket fejleszthetjük tovább új harci képességekkel és mágiákkal a megújított, robusztus fejlődési rendszerben, de az új birodalom egyik hőse is lehetünk, azaz egy khitai bajnok.

Age of Conan: Rise of the Godslayer Koncepciórajzok, mûvészi munkákAge of Conan: Rise of the Godslayer Koncepciórajzok, mûvészi munkákAge of Conan: Rise of the Godslayer Koncepciórajzok, mûvészi munkák

A kiadott képek és az alant látható videó tetszetős képet festenek, melyet persze a DirectX 10-es rendszerek tulajdonosai csodálhatnak meg majd teljes pompájában; a keleti kultúra izgalmasan új színt kever az eddigi nyugati világ sötét tónusaihoz, úgyhogy talán tényleg van remény arra, hogy Conan világa az új és visszatérő kalandorokat ne üres pusztákkal és kihalt falvakkal várja, hanem élettel, harcokkal, vérrel, verítékkel és csöcsökkel, mert valljuk be, mindannyian ezt várjuk el ettől a barbár univerzumtól...