A Microsoft bemutatta a két népre koncentráló Age of Empire Online "kék" frakcióját, az egyiptomiakat (Lásd a képeken!). A játékban az ellenfelet a derék görögök jelentik majd, akiknek alapszíne a piros lesz. Az Age of Empires Online mindezt természetesen ingyen nyújtja majd a Games for Windows-rendszeren keresztül. Bizony, achievementek is várhatók.

Age Of Empires OnlineAge Of Empires OnlineAge Of Empires Online

A játékban lehetőségünk lesz chatelni, kereskedni és háborúzni a többi játékossal, de egyéb közösségi opciók is beépítésre kerülnek. A játékosok főhadiszállása a Főváros lesz (népenként lehet belőle egy-egy), ezen keresztül lesznek elérhetőek a küldetések, és a birodalom egyéb ügyeit is mind a Fővárosból kell majd irányítani. Az AoE Online-ban lesznek kooperatív küldetések is, sőt, saját boltokat üzemeltethetünk majd, melyekben bárki vásárolhat. A fizető játékosok egyébként bátoríthatják is majd a többieket a vásárlásra, ám mindennek hátránya is van, lévén muszáj lesz garanciát vállalni az adott árura a reklámért cserébe.

Age Of Empires OnlineAge Of Empires OnlineAge Of Empires Online

A fizetős játékosoknak egyébként nem kell majd havidíjat pengetni, mindössze egyetlen, prémium csomagot kell megvásárolniuk, melynek ára egyelőre még ismeretlen. Az AoE Online egyelőre ígéretesnek tűnik, reméljük, nem baltázzák el az Ensemble örökségét.