• Az Age of Wonders: Planetfall-t egy órán át streamelték
  • Alapos betekintést kaptunk a játékba
  • Megjelenés jövőre

Az Age of Wonders: Planetfall fejlesztői, immáron a Paradox szárnyai alatt fejlesztik az Age of Wonders-sorozat következő tagját, melynek megjelenése jövő év folyamán várható. A már megszokott fantasy világból ezúttal a távoli jövőbe utazunk, és próbáljuk meg sikerre vinni választott népünket egy, a világot felemésztő kataklizma után. A hétvégén egy egész órán át mutatták be a játék elejét, melyből egy közel fél órás, kommentárral ellátott videóba sűrítették a lényeget.

age-of-wonders-planetfall-harc.jpg

Fajunk vezetőjét tetszés szerint választhatjuk meg, e két döntés alapvetően határozza majd meg játékstílusunkat, legalábbis eleinte. Szintén ettől függ, hogy a térképen mely szektorokat foglalhatjuk el, például lesz nép mely a hegyeket nem lakhatja, míg mások hasznot húznak belőle. Ugyancsak fajunkkal szoros összefüggésben áll a tech-fa, melyet a 4X mentén (explore, expand, exploit, exterminate) négy külön ágra bonthatunk: katonai fejlesztések, aktiválható civilizációs bónuszok, gazdaság, és felderítés. A harcok továbbra is körökre osztott, hatszögekre bontott területeken zajlanak, egységeink felszerelését magunk szabhatjuk meg, ezek képességeikre is befolyással lesznek. A küzdelmek a Heroes és az XCOM játékok jegyeit ötvözik.

Az eddigiek alapján az Age of Wonders: Planetfall kellemes egyvelege igazán jó játékoknak, a kérdés már csak az, hogy ezt a gyakorlatban mennyire sikerül kamatoztatni.