A Neoncode fejlesztését tavaly novemberben kezdte el Várady Zsolt, és több, mint 250 munkaórával készítette el játékát, melynek van egy nagyon kellemes hangulata, története, így érdemes kipróbálni az ingyenesen letölthető címet. A sok munkának meg is lett az eredménye: az amerikai PC Gamer 2018 augusztus végének egyik legjobb ingyenes játékává választotta a Neoncode-ot: márcsak ezért is érdemes letölteni, végigjátszani az alig egy órás kalandot!

Neonfény

A cyberpunk érzés már az első pillanatban elárasztja az embert. A Neoncode játéktere ugyanis egy nagyváros, égbe nyúló, neonfényben fürdő épületekkel, szűk sikátorokkal, a levegőben repülő, mindent megfigyelő drónokkal, a régi és az új keveredésével, esővel és persze bűnnel. A Neoncode főhőse egy rendőrségtől leszerelt ember, aki nem hagyta el választott munkáját, magánnyomozóként tevékenykedik. Egy esti sétája alkalmából persze belefut egy gyilkosságba, így a feladat adott: fel kell göngyölíteni az ügyet, meg kell találni a gyilkost. Izgalmasan hangzik, nem igaz?

Igaz! A Neoncode tartalmaz mindent, ami egy jó thriller sajátja: van benne lövöldözés, gyilkosság, autós üldözés és így tovább. A párbeszédeket Sophiaso írta, van bennük humor, a forgatókönyv pedig egészen izgalmas. A városban való séta, autóvezetés közben akaratlanul is megállunk egy-egy pillanatra, hogy kiélvezzük a környezet szépségét (a játékot a Unity motor hajtja meg), hiszen minden a helyén van: el lehet hinni, hogy a jövőben járunk. Van tárgyhasználat is, a játék elején például az autónkat kell beindítani, igaz, ez nem nagy kihívás, csak kutyagolni kell hozzá egy keveset. Szerencsére egy PDA mindig nálunk van, ez tartalmazza a beszélgetések lényegi elemeit, és az előttünk álló feladatokat is.

Igaz, a Neoncode nem tökéletes, de egy ember munkájának nagyon jó. A történet szempontjából reveláns karaktermodellek egy-két kivétellel csak állnak, igaz, az utcán vannak sétáló emberek, szinkron nincs, az iránytű pedig néha furcsán viselkedik. A játék betöltése sokáig tart, de ezeket leszámítva nem lehet belekötni a fejlesztő alkotásába.

2018-09-02-1.png

Jöjjön a folytatás!

A játék vége folytatást sejtet, ugyanakkor a fejlesztő az IDDQD Facebook csoportjában azt mondta, hogy a program elkészítése nagyobb feladatnak bizonyult, mint azt sejtette. Akik kipróbálták a Neoncode-ot, egyértelműen pozitív visszajelzéseket adtak róla, így remélhetőleg egyszer újra elmerülhetünk ebben az eső áztatta, fekete, neonfényes éjszakában! Várady Zsolti azt mondja, hogyha erre lehetősége lesz, azt csak csapattal fogja megtenni. Menjetek, töltsétek le a játékot, és ha tehetitek, támogassátok pár dollárral a fejlesztőt, megérdemli!

2018-09-05-2-copy.jpg