Akiknek tetszett a Mass Effect játékmenete, azok nem fognak csalódni a folytatásban sem, ám akik inkább a szerepjátékos elemeket részesítik előnyben, azokat el kell hogy szomorítsam, ugyanis Ray Muzyka, a BioWare első embere kijelentette: A folytatás sokkal akcióorientáltabb lesz, abban bízva, hogy a TPS-kedvelő közönség igényeit is kielégítik.

Azonban felmerül a kérdés: mi a helyzet az RPG-rajongókkal, hiszen a BioWare a stílus koronázatlan királya. Nos, nem kell aggódni, hiszen bőven lesz lehetőségünk apró csúszkákkal befolyásolni a karakterünk képességeit, de nem Shepard parancsnokét, ugyanis a GameTrailers TV legújabb részében Casey Hudson elmondta, hogy a nagy port kavart kedvcsináló videó igazat mondott. A Fantom tehát halott mdash; vagy mégsem, hiszen Hudson arra kérdésre, hogy valóban megölték-e a főszereplőt, csak annyit mondott, hogy az E3-on majd minden kiderül.

A szóban forgó műsorban egyébként arra is fény derült, hogy az új főellenségünk várhatóan az előző játékhoz írt Ascension című regényből fog kikerülni, a legénységünk több főből fog állni mint eddig mdash; sőt a korábbi botrányok ellenére ismét romantikus kapcsolatba keveredhetünk némelyikükkel mdash;, az ME mentésfájljai pedig befolyásolják a játék sztoriját, az űrcsaták viszont kimaradnak, de a készítők úgy tervezik, hogy trilógia következő részében már ez is helyet kap.

Ajánlom mindenki figyelmébe a GameTrailers TV aktuális adását, hiszen pár érdekes koncepciórajzot és átvezető videót láthatunk benne, de akiket ezek hidegen hagynak, nézzék meg a tegnapi GDC-s prezentációt, amiben mozgás közben láthatjuk a folytatás alfaverzióját.