Al Lowe forogna a sírjában, de még él„Szegény XY forogna a sírjában, ha ezt látná!” — szokás mondani arra, amikor egy bizonyos médiát olyannyira megerőszakol egy későbbi adaptáció, hogy a rajongók keserű könnyeket hullajtanak rajta és az eredeti (elhunyt) alkotót emlegetik. Pontosan ez történt a Leisure Suit Larryval is, amelynek alkotója, Al Lowe ép és egészséges, csak éppen a gutaütés kerülgeti, hogy ennyire elbaltázták — immár másodszor! — az általa kreált kalandjátékhős kalandjait. A kritikák a Codemasters által kiadott játékot mindenhol az egyik legnagyobb szemétnek titulálták, amely valaha is játékként napvilágot látott (aláírom, a részleteket lásd a következő Guruban! - ]{redenc). A Leisure Suit Larry: Box Office Bust korábban az Activision gondozásában jelent volna meg, de végül a cég ejtette a projektet, a Codemasters pedig átvette.

Al Lowe forogna a sírjában, de még élSzegény Al Lowe pedig különösen azért is elkeseredett, mert olyan szinten tojtak rá magasról a Codemastersnél, hogy az már tényleg vérlázító. „Se a Vivendi, se a Codemasters nem konzultált velem, vagy beszélt meg velem BÁRMIT ezzel a játékkal kapcsolatban! Sőt, a leghaloványabb érdeklődést sem mutatták irányomban!” A mérhetetlenül keserű és vigasztalhatatlan Lowe így folytatta tovább: „Egy ideig abban reménykedtem, hogy csak küldenek nekem egy tesztpéldányt. Most hogy olvasom a kritikákat, talán jobb is, hogy nem küldtek! És akkor ez a Melchior nevű producer, értitek, ilyen szövegeket nyomat, hogy »én olyan játékot akartam csinálni, amivel Al Lowe is szívesen játszana«. Hát akkor miért nem kérdezett meg engem az ilyen fellengzős dumák helyett?! Abban reménykedtem, hogy legalább ANNYIRA nem lesz tré, mint a Magna Cum Laude! Hát még ezt is sikerült elérni!”


Al Lowe forogna a sírjában, de még élAz első Leisure Suit Larryt még 1987-ben készítette Lowe és csapata. A felnőtteket megcélzó könnyfakasztóan humoros „csajozós” kalandjátékban egy szerelemre vágyó, örökké balszerencsés úriember szexuális kalandjaiban vehettünk részt. A Larry hihetetlen sikert aratott annak idején és rengeteg folytatása is készült, összesen hat rész, ám „hivatalosan” hét, csak az állítólagos negyedik rész egy olyan flopilemezen volt, amelyet elveszítettek a fejlesztők, így sohasem tudtuk meg, Larryval mi történt ebben. (Ez persze csak poén volt.) Az 1996-os Leisure Suit Larry: Love for Sail volt Lowe utolsó játéka. Azóta két Larry készült 2004-ben a Magna Cum Laude és most a Box Office Burst, ám mind a kettő valóban borzalmasan trére sikerült. Csak remélhetjük, hogy az ügy annyira felpaprikázta Al Lowe-ot, hogy ismét elkészíti nekünk Larry IGAZI következő kalandját!