• A napokban útnak indult egy hír, miszerint Christopher Nolan nem enged senkit leülni a forgatáson
  • Ezt azonban többek között a rendező szóvivője is megcáfolta

Bár eredetileg július közepén mutatták volna be, a mozik körüli bizonytalanság miatt végül csak augusztus 12-én fog a mozikba kerülni Christopher Nolan új alkotása, a Tenet. A filmmel és a brit rendezővel ettől függetlenül természetesen rengeteget foglalkozik a sajtó, nemrég pedig felbukkant egy hír, amely hamar bejárta az egész internetet, végül azonban hamisnak bizonyult.

alhir-terjed-christopher-nolan-kapcsan.jpg

Az egész a Variety oldalán megjelent beszélgetésből indult ki, ahol Anne Hathaway (aki a Csillagok közöttben és A sötét Lovag – Felemelkedésben is szerepelt) úgy nyilatkozott, hogy a rendező filmjeinek forgatásán nincsenek székek, miután Nolan nem szeretné, hogy bárki is üljön, mert abból csak lazsálás lesz.

A kijelentés igazságtartalmát azóta több forrás is kérdőre vonta, a rendező szóvivője, Kelly Bush Novak pedig az Indiewire megkeresésére elmondta, hogy a hírek valóban hamisak.

"Csak két dolog van tiltva a forgatásokon: a telefonok használata (ez nem mindig sikerül) és a dohányzás (ez igen)" – nyilatkozta a szóvivő.

Mint kiderült, Hathaway a video monitor körüli székekre gondolt, melyeket Nolan soha nem szokott használni, ettől függetlenül bárki leülhet a forgatásokon, aki szükségét érzi.