Az Alice: Madness Returns (adatlapunkon és illusztrációnkon) megosztó folytatás lett, hisz a kritikusok és játékosok többsége vagy nagyon utálta, vagy egyből beleszeretett. Ez persze általában jellemző American McGee játékaira, aki szereti feszegetni a határokat, ha eredeti stílusról és játéktervezésről van szó.

Hogy mennyi kelt el 2011-ben kiadott játékból, nem tudjuk, de olyan sokat nem adhattak el, mert az EA azóta sem adott életjelt a folytatással kapcsolatban. Ez végső soron érthető, főleg, hogy a maga idején az első Alice is nagy bukásnak számított, így már az is kész csoda, hogy a Madness Returns elkészülhetett. Ugyanakkor Americant nem érdeli a bevétel, ő csak jó játékokat szeretne készíteni, így egy ideje kacérkodik a Kickstarter gondolatával, a minap pedig Facebookon erősítette meg, hogy minden a tervek szerint halad, akkor júliustól pénzelhetjük a harmadik Alice-játékot.

A szóban forgó Facebook-oldal egyébként már létezik egy ideje, címe pedig Alice: Otherlands, utalva az esetleges játék végső címére. Az oldal eddig leginkább a rajongói közösség egyben tartására koncentrált, tegnap viszont jött egy új bejegyzés, mely júliusra lőtte be a kampány indulását, és felsorolta a felajánlott összegek fejében járó jutalmakat, 5 dollártól egészen 10 ezerig. Ezt követően a Spicy Horse cosplay-versenyt hirdetett, melynek győztese a finanszírozási hadjárat hivatalos arca lesz.

Érdekesség, hogy egy április 16-i post alatt valaki rákérdezett a 2004 óta halott Oz-projektre is, melyre az volt a válasz, hogy "már dolgozunk rajta". A Joystiq persze rögtön megkereste a Spicy Horse-t, akik csak annyit fűztek a dologhoz, hogy ez az Oz nem az az Oz, a két tervnek nincs köze egymáshoz.

Alice: Otherlands -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert.