Az APB egyfajta „MMOG-be oltott GTA”, amelyben a bűnözők és a rendfenntartók csapnak össze a fiktív város, San Paro utcáin. A kérdés eddig csak az volt, hogy mindezért mennyit fog elkérni az online harcteret biztosító Realtime Words és Electronic Arts. Nos, amit kitaláltak, az egy eléggé érdekes metódus.

Ha megvásárolod a játékot akár digitálisan, akár dobozos verzióban (34,99 fontos ajánlott áron), 50 óra játékidőt kapsz -- ez azonban csak az akciórészekre vonatkozik, a kapcsolatépítés (haverkodás, chat), a székhelyünk testre szabása és a kereskedés nem számít bele. Ha feléltük a keretünket, választhatunk: vagy veszünk egy 20 órás csomagot 5,59 fontért, vagy kicsivel többért, 7,99-ért egy 30 napos, korlátlan pakkot; utóbbiból lesz 90 és 180 napos is verzió is, ezekre árengedményt is kapunk. Ám ez még nem minden: ha sokat játszunk vagy eléggé kreatívak vagyunk, a sok beleölt óra ellentételezésekért bónuszidőhöz jutunk. David Jones szerint az igazán tehetséges játékosok akár ingyen is játszhatnak illy módon (ez a metódus egyébként hasonlít az EVE Online rendszeréhez, ahol a játékban megkeresett pénzen vehetünk előfizetést).

Az Észak-Amerikában június 29-én, Európában július 1-jén (kivétel az Egyesült Királyság, itt július 2-án) megjelenő, kizárólag felnőtt játékosokat megcélzó All Points Bulletin már előrendelhető, ráadásul aki befizet rá, exkluzív cuccokhoz jut: a megjelenés előtt csatlakozhat a játékhoz, ezt az időt pedig ingyen töltheti el, megkapja a „Key To the City” demót, no és persze exkluzív cuccokat: egy-egy spéci autót és göncöt mindkét oldal részére, illetve két pózt, mindezt az alábbi videóban is láthatjátok, mellé becsempésztem még egy április végi kedvcsináló videót is.