Túlélőhorror-játékokból sohasem elég - mióta a Capcom úgy döntött, hogy a műfaj megreformálójából, a Resident Evil szériából akciószoftvert készít, mint egy falat kenyér, úgy hiányoljuk az Alone in the Dark klónokat - most pedig megérkezik egy, amely, a sors iróniája, ugyanazt a címet viseli, mint a legendás, 1992-es első rész.

A történetben ismételten Edward "több időben élek" Carnby szerepébe bújhatunk, aki ahhoz képest, hogy az első felvonásban még kiöregedő félben levő öregúr volt a '30-as években, immáron szexi, hosszú hajú fiatal emós srác a jelenben, New Yorkban. A fejlesztők a legfélelmetesebb helyszínt választották, amelyet ilyen játékban el lehet képzelni - a rettenetes Central Parkot, Manhattanben! Ki ne gondolt volna már hidegrázással, hogy mekkora félelmet is kelt egy üres, kihalt park fákkal és zombimókusokkal? Ugye, hogy ugye?

A programban a klasszikus kalandelemeket hozzák vissza az Eden Games srácai, éppen csak mostantól fogva nem a továbbjutás függ a logikus gondolkodásunkon, hanem a túlélésünk, hiszen most nem zárt ajtók, csupán tárgykombinálással legyőzhető szörnyek állnak majd utunkba.