Míg az úriember szerint a Tomb Raider és a Bioshock: Infinite elődeikhez képest stabil eredményt hoznak majd, addig a két "...of War" játék képtelen lesz teljesíteni az elvárt számokat. Mindezt az első havi felmérések csökkenése alapján gondolja az elemző. A Gears of War: Judgmentből egy hónap alatt 425 ezret adtak el, míg két évvel ezelőtt a Gears of War 3-ból ugyanennyi idő alatt kétmillió példány talált gazdára. Hasonló a helyzet a God of War: Ascensionnel, melyből 360 ezret sikerült értékesíteni, ellenben a harmadik epizódra még 1,1 millióan voltak kíváncsiak. Ezzel szemben a Square Enix leányzója 33 nap alatt 696 ezer, míg a 2K új BioShockja 10 nap alatt 665 ezer példányban talált gazdára, ami Creutz szerint jónak tekinthető.

A Metacriticen a Judgment jelenleg 85%-on áll, míg az Ascension 80%-on, eme értékek pedig távolról sem számítanak rossznak. Emellett a Tomb Raider, a BioShock és a Gears of... igen jól teljesített az Egyesült Királyságban, és a God of...-nak sincs oka szégyenkeznie, noha kissé alulmúlta három vetélytársát. Mindez egyelőre nem azt mutatja, hogy annyira rosszul állna a két háborúsdi szénája.

Michael Pachter, az EEDAR társelemzője valamivel optimistább képet fest a konzolokról. Szerinte márciusban az Xbox 360 és a PS3 fogja vezetni a hardvereladásokat az Egyesült Államokban, míg a Wii U újabb gyászos hónapot zár, csak a PSP, PS2 és Vita kiárusításokat tudja megverni. A hivatalos eladási eredményekre mindazonáltal még várni kell, az NPD Group holnap teszi közzé, és akkor kiderül, mennyire álltak közel a jóslatok a valósághoz.