• A befektetőknek tartott tájékoztatót az AMD tegnap késő este
  • Itt árulták el, hogy júniusban kerül a boltok polcaira az AMR Radeon Vega – Frontier Edition
  • Az "ipari" felhasználásra szánt kártyák sorából az elképesztő a Radeon Pro SSG sem maradhatott ki

Nem is csigáznánk tovább benneteket, egyből belevágunk a lecsóba: az AMD a most bemutatott kártyáit elsősorban nem feltétlenül játékok meghajtására, hanem munkaállomásokra, fejlesztők kezébe, MI-rendszerekhez képzeli el. Persze ez nem zárja ki, hogy ha van elég pénzünk akkor Minecraftot játsszunk 8K felbontáson – na de a viccet félretéve, íme a kicsike:

radeon-vega-frontier-edition-01.png

Egyből két példányban is piacra dobják majd, lesz egy léghűtéses és egy folyadékhűtéses változat is, de a “keményebb” adatok erről a diáról lemaradtak, úgyhogy összeszedjük nektek: 4096 darab 1550+ Mhz-en ketyegő stream processzor; 16 GB összkapacitású 480 GB/s adatátviteli sebességre képes VRAM (HBM2); 13 TFLOPs számítókapacitás – és a két 8 pines tápcsatlakozó 300 W körüli tápellátásra enged következtetni. Ezzel bizony simán partiban van az nVidia titánjaival, most már csak a megjelenést kell megvárni, mely valamikor júniusban (pletykák szerint 5-én) lesz esedékes.

További információkat, valamint a Vega-család fogyasztói piacra szánt Nova, Eclipse és Core kódnevű kártyáinak hiatalos bemutatóját a május 31-én megrendezésre kerülő Computex 2017 során várjuk, melyen természetesen képviselteti magát az AMD. Ja, és emlékeztek erre a szörnyetegre? Azért kérdezzük, mert a tavaly belengetett Radeon Pro Vega SSG-t is láthattuk egy prezentáció erejéig, és róla is többet szeretnénk megtudni az imént említett kiállításon. Ha csak virtuálisan is, de ott leszünk, addig is csorgassuk nyálunkat az adatokkal dobálózó videóra.