American McGee: készül a Grimm!American McGee az elmúlt két évet a kies Hongkongban töltötte, gondolom, L.A.-ben rossz napokat élt át (hehe). A tavalyi év végén azonban átköltözött Kínába, egész pontosan Sanghajba, és új játékfejlesztő stúdiót nyitott Spicy Horse néven, bár ez inkább egy étterem neve lehetne (Fűszeres ló), de hát barátunktól ez minimum nem meglepő. Rögtön ki is írtak egy versenyt, hogy megtalálják a kínai tehetségeket, így kezd hízni a csapatuk. Beköltöztek új irodájukba, melyben ugyan egy feng-shui mester közölte, hogy zombik lakják, és tisztes pénzért ő megtisztítja a terepet, de a srácok úgy döntöttek, inkább munkára fogják majd az élőholtakat, a folyamatos nyögést és a szagot leszámítva jó munkásemberek lesznek.

No, de hogy a tárgyra térjünk: az urak rábukkantak egy roppant talentummal megáldott, Lin Ran nevű művészemberre, akinek megmutatták az – ezek szerint készülő - Grimm-meséken alapuló játék tervét, ő pedig fantasztikus koncepciórajzokat készített ennek alapján. Aki esetleg nem ismerné az American McGee’s Alice című játékot, hadd nyugtassam meg: a múlt héten bemutatott dán Andersen-feldolgozástól szöges módon (lehet, hogy szó szerint értendő e kifejezés) eltérő projekt lesz ez, hiszen ama Alice Csodaországban feldolgozás is olyan volt, hogy ma is felriadok, ha álmomba beférkőzik egy-egy jelenete... Úgy tűnik, Lin Ran elég jól ráhangolódott McGee hullámhosszára, így ismét valami bizarr és enyhén beteges játékra számíthatunk, ami talán feledteti velünk a Bad Day L.A. borzalmas élményét.

A koncepciórajzok megtalálhatók galériánkban, melyhez hadd tegyem hozzá: a három kismalac és Piroska mellett ott figyel Pinocchio is, amely ugyebár Carlo Collodi figurája, azaz a Grimm-vonulatba csak műfaja okán köszönhet be, de hát ez csak „ötletelés” egyelőre, a konkrétumokra még picit várnunk kell. (A játékinfóba is csak töretlen optimizmuson íratta be a 2008-as dátumot,  még erősen képlékeny a projekt.)